Sepetang di Mari Mari Cultural Village

0
592
mari mari

Mari Mari Cultural Village. Di sinilah tempat yang anda boleh kunjungi sekiranya ingin mempelajari tentang kepelbagaian kaum di Sabah. Terletak kira-kira cuma 18KM atau 30 minit perjalanan dari pusat bandar Kota Kinabalu, kunjungan ke Mari Mari Cultural Village pasti tidak akan mengecewakan.

Anda boleh memilih untuk datang pada sesi pagi atau sesi petang. Sesi pagi bermula pada pukul 10 pagi dan sesi petang bermula pada pukul 2 petang. Tiket masuk adalah RM90 bagi dewasa manakala bagi kanak-kanak, harga tiket masuk adalah RM80 sahaja.

Anda akan dikumpulkan dalam beberapa kumpulan kecil (anggaran 10 orang satu kumpulan) dan diiringi oleh seorang pemandu pelancong yang akan membantu anda sepanjang kunjungan anda di Mari Mari Cultural Village.

Mari Mari Cultural Village
Mari Mari Cultural Village

Sepanjang sesi lawatan, anda akan berpeluang melihat gaya hidup dan budaya yang diamalkan suku kaum di Sabah seperti Dusun, Rungus, Murut, Lundayeh dan Bajau. Anda berpeluang untuk mencuba beberapa aktiviti seperti tarian budaya dan mencuba untuk merasa beberapa jenis makanan suku kaum yang terdapat di sana.

Ada sesiapa yang boleh melompat setinggi itu?LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here