Homestay Farah Tiara Duta Kondominium Ampang Selangor

Block C-04-14, Tiara Duta Condominium, Taman Putra Sulaiman, Ampang
Homestay swimming pool 3 bilik 2 bilik air di Tiara Duta Condominium, Ampang, Selangor


Kemudahan


3 bilik berpenghawa dingin
0 bilik berkipas sahaja
2 bilik air
0 katil saiz king
2 katil saiz queen
2 katil saiz single
2 dapur
TV disediakan
Internet Wifi disediakan

Kadar Penginapan


Isnin - Khamis: RM 300.00/malam.
Jumaat: RM 300.00/malam.
Sabtu: RM 300.00/malam.
Ahad : RM 300.00/malam.

Kadar penginapan mungkin berbeza mengikut tarikh tempahan

Maklumat Tambahan


Homestay Farah Tiara Duta Kondominium. Yang paling bestnya ruang tamu di dalam almari ada berbagai buku, majalah, buku masakan, jenis-jenis masakan, buku agama, al quran, buku cerita kanak-kanak, kamus, buku hiasan dalaman, dengan itu tidak bosan sambal menonton tv. Ruang tamu besar dan luas sesuai untuk keluarga berbincang. Dengan karpet besar bagi selesa untuk keluarga. Disini tempat tetamu berborak apa rancangan untuk esok pulak ke mana pulak lokasi akan pergi. Keadaan Di tingkat yang sama ada chef untuk menyediakan apa-apa menu untuk dimakan. boleh order berbayar dan kemudian makanan ini akan dihantar. masakan sangat sedap dan lazat. Dari atas penginapan kami, suasana dalam rumah walaupun tidak pasang lampu keadaan cerah, angin bersepoi, tidak panas. Nampak dari atas permandangan yang cantik. tidak jemu rasa gembira dengan suasana itu. Nampak anak-anak bermain dari kolam renang, hati kita tidak risau. Waktu malam dari penginapan lampu-lampu di jalan raya sangat terang dan cantik. Suasana itu rasa macam waktu siang. Tetamu boleh bersiar jalan-jalan untuk mengambil angin dengan berjalan kaki di persekitaran penginapan.

Assalamualaikum, Nama saya Raudzah Binti Mohamed, saya adalah pemilik Homestay Farah, Tiara Duta Kondominium, Taman Putra, Ampang Selangor. Sebelum ini saya telah berpengalaman mengendalikan Homestay Wangsa Maju, Kuala Lumpur bermula pada tahun 2016. Daripada pengalaman itu saya banyak mempelajari selok belok homestay dengan tetamu yang datang. Bagi Penginapan kami yang baru bermula, saya ingin memberi perkhidmatan yang terbaik untuk tetamu saya dari segi kedatangan tetamu, kebersihan, susun atur dalaman, kelengkapan alatan. Tetamu yang datang akan disambut dengan saya sendiri. Saya suka tetamu yang datang saya anggap macam keluarga rapat saya. Sekiranya tetamu akan pergi ke lokasi satu tempat, saya akan pandu dan tunjuk jalan ke dinasti yang dituju. Terutaman bagi tetamu yang pertama kali . Saya mengalu-alukan terutama tetamu-tetamu dari luar Kuala Lumpur, negeri-negeri dan luar negara ke penginapan kami atas urusan kerja, keluarga, mesyuarat, lawatan, majlis pertunangan, perkahwinan dan untuk mencari kedamaian seperti melihat tempat-tempat yang bersejarah. Saya harap bagi tetamu-tetamu yang ingin datang ke homestay insyaallah yang terbaik untuk anda sekeluarga.

Suasana di penginapan ini tidak bising. Jiran-jiran ramah tamah dan sangat baik. Keliling penginapan bersih selalu dicuci. Di bawah penginapan ada disediakan kedai runcit untuk menyenangkan tetamu mengambil tempahan dan boleh menghantar. Tempat strategic mudah diakses melalui jalan Ampang, lebuhraya Akleh, Besraya, MRR2 Restoran dengan penginapan adalah berdekatan ini Dagang Avenua. Disini berbagai restoran termasuk: Western Grill, Burger Bakar, Restoran Selera Bonda, Ketam Lembut, Wang Solo (Ayam Penyet), Makanan Steamboat Ala Thai, Food Court 288, Restoran nasi kerabu, nasi dagang. Restoran Chow Kotiaw, Restoran Nasi lemak Royale Kedah yang sangat terkenal. Pengangkutan awam sangat senang terutama grab. Dalam masa 5 minit telah sampai. 5 minit ke Ampang Point 7 km ke KlCC dan KL Shopping area 5 minit ke Hospital Pakar Ampang Putri 10 minit ke Hospital kerajaan Ampang 10 minti ke Ikea Cheras 5 minit ke Dewan Risda persandingan. 10 minit ke Dewan Felda persandingan. Dari segi pengangkutan ulang alik sangat senang. Tempat tarikan bagi kanan-kanak boleh pergi ke Zoo Negara. Dari penginapan hanya 10 minit. Di sini boleh melawat taman rama-rama, haiwan, cat walk.

Hos : Raudzah


Video

Galeri

Skrol ke kiri dan ke kanan untuk melihat galeri gambar rumah penginapan.